Dit werk werd in 1998 bij de galerij Van Langenhove te Gent geveild met een schattingsprijs van 200Mooi vroeg expressionistisch werk van Servaes. Hij was één van de allereerste expressionisten in België. Met de werken uit deze periode vormde hij de inspiratiebron voor zijn beter gekende expressionistische tijdgenoten Gust De Smet, Constant Permeke en Frist Van den Berghe die vooral sinds hun vlucht naar Nederland en Engeland met het expressionisme van de buitenlandse tijgenoten in aanraking geraakten.
Albert Servaes (Gent, 4 april 1883 – Luzern, 19 april 1966) was een kunstschilder en tekenaar en wordt beschouwd als Belgiës eerste expressionist.
In 1905 trok hij naar Sint-Martens-Latem waar hij zich in een houten keet vestigde. Hij was een diepreligieus mens die in zijn kunst graag de reeds verkende paden verliet. Een van zijn geliefkoosde thema’s was het lijden van Jezus Christus. Hij behoorde tot de eerste groep van de Latemse Scholen, en nam ook deel aan de Pelgrimbeweging.
De dramatiek en de wrangheid die uit zijn werken spreekt worden ondersteund door zijn donker coloriet en de dikke lijnen waarmee hij zijn figuren gestalte gaf. De Rooms-Katholieke Kerk en veel van zijn tijdgenoten ergerden zich aan de rauwe werkelijkheid die hij schilderde. De kruisweg die hij rond 1920 tekende voor de kapel van Luithagen bij Antwerpen (nu bewaard in de Abdij Koningshoeven van Berkel-Enschot) is hiervan een voorbeeld. Opmerkelijk in zijn werk zijn ook zijn landschappen en portretten.